ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 2023-2024

      Προς αθλητές Ακαδημίας

 1. Οι αθλητές προσέρχονται στο γήπεδο τουλάχιστον 10΄ πριν από την καθορισμένη ώρα έναρξης της προπόνησης.
 2. Οι αθλητές κατά τη προσέλευσή τους για προπόνηση πηγαίνουν απ’ ευθείας στο χώρο που τους έχει υποδείξει ο Προπονητής τους.
 3. Η συνολική διάρκεια της κάθε προπόνησης είναι 60΄ - 80΄ περίπου.
 4. Για το ακριβές πρόγραμμα των αγώνων, θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών, όπως επίσης και σχετικές ανακοινώσεις στην Ηλεκτρονική Διεύθυνση (Site) & στο Facebook του Συλλόγου.
 5. Για όλα τα παιδιά τα οποία ασχολούνται ενεργά με τον αθλητισμό, όπως οι αθλητές της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας, πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες διατροφής και ασφαλούς συμμετοχής στις προπονήσεις και στους αγώνες:           

- Πριν την προπόνηση (2 ώρες περίπου) πρέπει να τρώνε ελαφρύ γεύμα δεδομένης και της ώρας επιστροφής των παιδιών στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση προτείνεται 1 τοστ απλό (με τυρί και τόνο ή γαλοπούλα) ή ξηρούς καρπούς με φυσικό χυμό και 1 μπανάνα. Μπορούν επίσης να φάνε, λίγα ζυμαρικά ή ρύζι. Κανονικό γεύμα θα έχουν μετά το τέλος της προπόνησης. Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να έχουν τα παιδιά γεύμα 3 ώρες τουλάχιστον πριν την προπόνηση, αυτό μπορεί να είναι 1 κανονική μερίδα φαγητού με σαλάτα και 1 φυσικός χυμός.

- Στους αγώνες εφόσον αυτοί είναι πρωινοί, 2 ώρες περίπου πριν, προτείνεται 1-2 φέτες ψωμί σικάλεως με μέλι ή λίγα δημητριακά με γάλα και 1 μπανάνα ή 1 ποτήρι φυσικό χυμό.

- Εφόσον οι αγώνες είναι απογευματινοί, 3 ώρες περίπου πριν, προτείνεται μια κανονική μερίδα μακαρονάδα ή ένα φιλέτο κοτόπουλο με 1-2 φέτες ψωμί σικάλεως και μία μπανάνα.

- Μετά τις προπονήσεις οι αθλητές μπορούν να πίνουν γάλα ή χυμό και να τρώνε 1 μπανάνα ή ξηρούς καρπούς ή μπάρες δημητριακών.

- Οι αθλητές μπορούν λίγο πριν, κατά την διάρκεια και στο ημίχρονο του αγώνα να πίνουν κάποιο ισοτονικό ποτό. Επίσης μπορούν να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια των αγώνων ή των προπονήσεων νερό. Τα υγρά τα οποία θα καταναλώνουν, να μην είναι παγωμένα.

- Οι αθλητές θα φέρουν απαραίτητα μια δεύτερη μπλούζα για μετά το τέλος της προπόνησης ή του αγώνα, όσο για τους χειμερινούς μήνες θα πρέπει να φορούν αντιανεμικό μπουφάν, φούτερ με μακριά μανίκια, σκουφάκι και γάντια (για λόγους ομοιομορφίας των αθλητών, θα πρέπει να προμηθεύεστε τα επιλεγμένα είδη ρουχισμού της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ μας).

 1. Οι αθλητές είναι υποχρεωτικό σε κάθε εκδήλωση της ομάδας τους να φορούν ρουχισμό της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.
 2. Για λόγους ασφάλειας, πιθανότητας απώλειας όπως επίσης σωστής και πειθαρχημένης εικόνας των Ομάδων μας, οι αθλητές κατά την διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων δεν επιτρέπεται να φοράνε ρολόγια, άλλα πολύτιμα είδη, σκουλαρίκια και οτιδήποτε άλλο από το οποίο μπορεί να προκληθεί τραυματισμός ή πιθανότητα τιμωρίας της Ομάδας. Τα κινητά τηλέφωνα κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα.
 3. Οι αθλητές δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψουν την προπόνηση ή τον αγώνα, παρά μόνο μετά από σχετική άδεια του Προπονητή τους.
 4. Οι αθλητές δεν επιτρέπεται για κανένα λόγο να εγκαταλείπουν τους χώρους προπονήσεων ή αγώνων χωρίς τη συνοδεία των γονέων τους, εφόσον για οποιοδήποτε λόγο, αυτοί έχουν καθυστερήσει στην προσέλευσή τους. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερώνεται κάποιος από τους υπεύθυνους τoυ Συλλόγου.
 5. Κατά την διάρκεια λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ δεν επιτρέπονται βωμολοχίες, τσακωμοί και γενικότερα κάθε είδους συμπεριφορές οι οποίες δεν ταιριάζουν σε παιδιά και αθλητές.
 6. Οι αθλητές μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προπονήσεων και Αγώνων και την Ομάδα στην οποία αγωνίζονται από την Εφαρμογή PlayerDex, το επίσημο Site και το επίσημο Facebook του Συλλόγου μας.
 7. Οι αθλητές για λόγους υγείας πρέπει να φέρουν μαζί τους 2ο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια ώστε να μην περπατούν εκτός γηπέδων με τα ποδοσφαιρικά (εφόσον αυτά είναι με τάπες).
 8. Οι αθλητές κατά την διάρκεια της παραμονής τους στις Αθλητικές Εγκαταστάσεις δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν άσκοπα και χωρίς συνοδεία (οι μικρότερες ηλικίες), κάνοντας φασαρία και με κίνδυνο να χτυπήσουν. Πριν την έναρξη της προπόνησης ή του αγώνα θα πρέπει να βρίσκονται σε προκαθορισμένους χώρους και ώρες, ενώ μετά τη λήξη να περιμένουν ήσυχα σε κάποιο χώρο έως την οριστική αποχώρησή τους από την εγκατάσταση.
 9. Οι προπονήσεις και οι αγώνες διεξάγονται πάντοτε με την παρουσία Νοσηλευτή, Φυσιοθεραπευτή ή Ιατρού, οι οποίοι έχουν αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη για τις πρώτες βοήθειες οποιουδήποτε συμβάντος κατά τη διάρκεια αυτών. Κατόπιν δίνουν οδηγίες στον αθλητή και το συνοδό του για τον τρόπο αποκατάστασης του τραυματισμού.


      Οδηγίες προς τους γονείς - συνοδούς των αθλητών

 1. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών των Αθλητικών Εγκαταστάσεων τις οποίες χρησιμοποιεί η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας (Σχολικοί χώροι), αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις οι οποίες χρησιμοποιούνται (Κολλέγιο Αθηνών, γήπεδα εκτός έδρας κλπ.), για την εύρυθμη, λειτουργική και ωφέλιμη εκπαίδευση των αθλητών μας πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες κατά τη διεξαγωγή των προπονήσεων ή των αγώνων:
  • Οι γονείς-συνοδοί πριν την έναρξη θα πρέπει να αφήνουν τους αθλητές στο προκαθορισμένο από τον προπονητή χώρο. Κατά τον ίδιο τρόπο μετά τη λήξη της προπόνησης τους παραλαμβάνουν στον ίδιο πάλι χώρο. Με την τήρηση αυτού του κανονισμού θα αποφευχθεί ο συνωστισμός χωρίς λόγο σε άλλους χώρους των εγκαταστάσεων.
  • Οι γονείς-συνοδοί των αθλητών, δεν επιτρέπεται να διακόπτουν την προπόνηση ή τον αγώνα με οποιοδήποτε τρόπο ή μιλώντας στα παιδιά κατά τη διάρκεια αυτών.
  • Οι γονείς-συνοδοί των αθλητών δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση να παρευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου ή εντός των αποδυτηρίων.
  • Οι γονείς-συνοδοί των αθλητών θα πρέπει να περιμένουν την ολοκλήρωση της προπόνησης του προηγούμενου τμήματος πριν εισέλθουν στον προκαθορισμένο χώρο παραμονής τους.
  • Οι χώροι παραμονής των γονέων-συνοδών είναι οι εξέδρες των εγκαταστάσεων – από το 2ο σκαλοπάτι και επάνω προκειμένου να έχουν όσο το δυνατό λιγότερη επαφή με το γήπεδο – και μόνο αυτές, στις οποίες θα πρέπει να πηγαίνουν με μεγάλη διακριτικότητα προκειμένου να μην παρενοχλήσουν με την παρουσία τους στην ομαλή διεξαγωγή της προπόνησης ή του αγώνα. Αν αυτό δεν είναι δυνατό για οποιοδήποτε λόγο τότε θα πρέπει να παραμένουν εκτός της εγκατάστασης.
  • Δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια παραμονής των γονέων-συνοδών στις εξέδρες οι δυνατές ομιλίες, οι φωνές ή κίνηση για οποιοδήποτε λόγο εντός της αθλητικής εγκατάστασης.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται εντός όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούνται.
  • Οι γονείς-συνοδοί είναι υπεύθυνοι για την παρουσία παιδιών (μικρότερων αδερφών κλπ.), η οποία θα πρέπει να είναι διακριτική χωρίς να ενοχλείται η διεξαγωγή της προπόνησης ή του αγώνα
 2. Οι γονείς-συνοδοί μετά την έλευση του αθλητή, δεν επιτρέπεται να έχουν καμία συμμετοχή με την ομάδα, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, εκτός εάν αυτό τους ζητηθεί από τον Προπονητή.
 3. Οι γονείς-συνοδοί, δεν επιτρέπεται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, να μιλούν με τους αθλητές ή να τους καθοδηγούν με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό που επιβάλλεται να γίνεται σε κάθε περίπτωση, είναι η παρότρυνση όλων των αθλητών μας.
 4. Οι γονείς-συνοδοί των αθλητών πρέπει να συμπεριφέρονται πάντα με κόσμιο τρόπο, ώστε να δίνουν το σωστό παράδειγμα προς τα παιδιά.
 5. Ο Σύλλογος θα πρέπει να ενημερώνεται σε περίπτωση καθυστέρησης, τόσο κατά τη προσέλευση για προπόνηση, όσο και για την ώρα παραλαβής των παιδιών μετά το τέλος της προπόνησης.
 6. Οι γονείς μπορούν να ενημερώνονται από τη Γραμματεία, για τον επιπλέον ρουχισμό που διατίθεται.
 7. Η Τεχνική Διεύθυνση πρέπει να ενημερώνεται για τις σχολικές επιδόσεις, τη γενικότερη συμπεριφορά των παιδιών, τυχόν προβλήματα υγείας τα οποία έχουν αντιμετωπίσει κατά το παρελθόν, όπως επίσης και με λεπτομέρειες, οι οποίες κρίνεται ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν, ώστε να υπάρχει η όσο το δυνατόν πιο σωστή αντιμετώπισή τους.
 8. Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας θα υπάρχει η δυνατότητα 3μηνιαίας ενημέρωσης για την πρόοδο των αθλητών, αλλά κα συνεχή επικοινωνία για οποιοδήποτε άλλο ζήτημα ήθελε προκύψει, η οποία θα μπορεί να γίνεται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης με τον Τεχνικό Διευθυντή.
 9. Τα Γραφεία του Συλλόγου λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας 18.30 - 20.30. Οι γονείς μπορούν για οποιαδήποτε ενημέρωση σχετικά με τις προπονήσεις και τους αγώνες να επικοινωνούν στα τηλέφωνα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ. Σε περίπτωση αγώνων εκτός έδρας, μπορούν να ζητούν από τη Γραμματεία τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του Προπονητή.
 10. Για τα νέα της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, το Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προπονήσεων και το Πρόγραμμα Αγώνων θα υπάρχει πάντα ενημέρωση στην Εφαρμογή PlayerDex, στο επίσημο bSite και στο επίσημο Faceook του Συλλόγου.
 11. Η διάρκεια λειτουργίας της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ κατά την περίοδο 2023-2024, είναι από 4/9/2023 έως 30/6/2024. Το χρονικό διάστημα από 17 / 6 έως 30 / 6 / 2024, η λειτουργία της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ θα αφορά στην προετοιμασία των τμημάτων για την Τελική Εκδήλωση Λήξης η οποία θα πραγματοποιηθεί σε επιλεγμένη ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, στη διεξαγωγή Εκπαιδευτικών CAMP και στην προετοιμασία ομάδων οι οποίες θα συμμετέχουν σε προγραμματισμένα ΤΟΥΡΝΟΥΑ.
 12. Η μηνιαία συνδρομή κάθε μέλους της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, μπορεί να καταβάλλεται έως την 5η του εκάστοτε μήνα.
      Συμμετοχή των αθλητών στις δραστηριότητες του Συλλόγου

 

 1. Οι αθλητές προσέρχονται στο γήπεδο και αποχωρούν από αυτό με ευθύνη των γονέων, εκτός εάν ορισθεί από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο για όλους τους αθλητές (π.χ. πούλμαν). Σε αυτή την περίπτωση οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν την αποστολή της Ομάδας τους.
 2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στην προκαθορισμένη ώρα συνάντησης, είτε αυτή είναι στις αθλητικές εγκαταστάσεις τις οποίες χρησιμοποιεί η ΑΚΑΔΗΜΙΑ μας, είτε σε κάποιο άλλο γήπεδο. Σε αντίθετη περίπτωση είναι στην κρίση του Προπονητή εάν τους δεχθεί.  
 3. Ο χρόνος συμμετοχής των αθλητών, είναι πάντα στην ευθύνη του Προπονητή.
 4. Η αποχώρηση των αθλητών, πάντα σύμφωνα με τη προκαθορισμένη ώρα έναρξης - λήξης του αγώνα, είναι στην ευθύνη του Προπονητή.
 5. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν τον προβλεπόμενο κατά περίπτωση ρουχισμό της ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ.
 6. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φέρουν μαζί τους το ενεργειακό ποτό ή το νερό, τα οποία θα χρειασθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης ή του αγώνα και να τα έχουν πάντα κοντά τους στον καθορισμένο από τον προπονητή χώρο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

Ακαδημία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

logo footer final

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού
 • (Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας)
 • 154 51 Νέο Ψυχικό
 • Τηλέφωνα: 2106745704
 • Fax: 2106745704
 • Email 1: popsfc1926@gmail.com
 • Email 2: popsfc@otenet.gr

Copyright © 2018 Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ. All Rights Reserved.
 Web Design & Development by OPEN-I

Top
×

19. ΠΟΨ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ