Εγχειρίδιο Συνεργασίας Γονέων / Κηδεμόνων/ Αθλητών

 

ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ως Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ γνωρίζουμε ότι, κάθε γονέας / κηδεμόνας εγγράφει το παιδί του στην Ακαδημία μας έχοντας ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω κίνητρα:
- Εκτόνωση, μείωση του χρόνου ενασχόλησης από ηλεκτρονικές οθόνες και άλλες επιβλαβείς συνήθειες.
- Αθλητισμός / σωματική αγωγή / καλλιέργεια προσωπικότητας.
- Βελτίωση δεξιοτήτων / χτίσιμο καριέρας ποδοσφαιριστή.

Βασικά τμήματα της φιλοσοφία μας είναι να συμβάλλουμε εις το μέγιστο:
Α. Στην καλλιέργεια της προσωπικότητας του, ως βασικό μέλος ενός συνόλου με συγκεκριμένο πλαίσιο κοινών κανόνων / αρχών/ ιεραρχίας/ συνεργασίας / στόχων, όπου μαθαίνει καλύτερα και συνδυαστικά με την οικογένεια και το σχολείο:
α) να συνεργάζεται, β) να συναγωνίζεται, γ) να θέτει στόχους και κυρίως την στρατηγική επίτευξή τους, δ) να νιώθει την αξία της συμμετοχής στο αποτέλεσμα της ομάδας, ε) να διαχειρίζεται το αίσθημα της νίκης ή της ήττας, γιατί έτσι σφυρηλατείται ώστε να αντιμετωπίσει σωστά τα μελλοντικά γεγονότα της ζωής του,
στ) να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθησή και την αυτοπειθαρχία του.
Β. Στη σωματική του υγεία, αφού η εκγύμναση των τμημάτων πραγματοποιείται βάσει επιστημονικών διεθνών προτύπων από έγκριτους προπονητές, ανά ηλικιακή ομάδα – επίπεδο και σε συνδυασμό με τις σωστές διατροφικές συνήθειες και του εν γένει τρόπου ζωής που οφείλει να ακολουθεί ως αθλητής.
Γ. Στη βελτίωση των τεχνικών δεξιοτήτων του με σκοπό την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού του προφίλ, ώστε να αναρριχηθεί στο ρόστερ της Ομάδας των Ανδρών και της μετεξέλιξής του σε ομάδες επαγγελματικών κατηγοριών.
*Αναγκαία και ικανή συνθήκη για να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε παιδί αξιόλογη καριέρα στον ευρύτερο χώρο του ποδοσφαίρου είναι να έχει καλλιεργήσει και να έχει αποκτήσει ως βασικά στοιχεία της προσωπικότητάς του, του χαρακτήρα του και των καθημερινών συνηθειών του, όλα εκείνα τα οφέλη που επιγραμματικά αναφέρονται στο Α & Β, ανεξαρτήτως του ταλέντου του.
Επομένως, για εμάς στον Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ το επίκεντρο και η κορωνίδα της φιλοσοφίας μας συνοψίζεται στην μέγιστη ικανοποίηση των παιδιών, στην παροχή των μέγιστων ωφελειών τους και σε συνδυασμό με τα αγωνιστικά αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν χωρίς να αποτελούν ουδέποτε αυτοσκοπό. ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ
ΕΙΝΑΙ Η ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ.

 

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Ο εν δυνάμει αθλητής δικαιούται να συμμετέχει δωρεάν σε μία (1) δοκιμαστική προπόνηση στο αντίστοιχο τμήμα, όπως ενημερωθεί από τους Τεχνικούς υπευθύνους της Ακαδημίας.
Κατόπιν τούτου ο γονέας / κηδεμόνας, επισκέπτεται τα γραφεία του Συλλόγου (εντός Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού, Ρήγα Φεραίου 36 Νέο Ψυχικό ΤΚ 154 51, Δευτέρα – Παρασκευή 6:30μμ – 8:30μμ), όπου συμπληρώνει και καταθέτει τα ακόλουθα έγγραφα:
- Αίτηση εγγραφής (διατίθεται στο Σύλλογο)
- Υπεύθυνη Δήλωση γονέα / κηδεμόνα (διατίθεται στο Σύλλογο)
- Δήλωση Επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων (διατίθεται στο Σύλλογο)
- Ιατρική Γνωμάτευση Αθλητή (προσκομίζεται)
- Ταυτοπροσωπία Αθλητή από ΚΕΠ, δηλ. πιστοποιητικό γεννήσεως με φωτογραφία του αθλητή (προσκομίζεται)
- Ιματισμός Συλλόγου
- Έκδοση ονομαστικής Κάρτας Συνδρομών

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ / ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΕΓΓΡΑΦΗ: Δωρεάν

ΣΥΝΔΡΟΜΗ

Η συνδρομή προκαταβάλλεται απαραιτήτως εντός του πρώτου 10ημερου σε 4 δόσεις

- 1η ΔΟΣΗ: ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: €40

- 2η ΔΟΣΗ: (έως 10/10) ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ: €120

- 3η ΔΟΣΗ: (έως 10/01) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ – ΜΑΡΤΙΟΣ: €120

- 4η ΔΟΣΗ: έως 10/04) ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ: €120

- Παρέχεται ειδική έκπτωση σε περίπτωση δύο (2) και άνω αθλητών της ίδιας οικογένειας.
- Παρέχεται έκπτωση 20% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής των 10 μηνών.
- Παρέχεται έκπτωση 10% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής 2 δόσεων (1η δόση Σεπτέμβριος & 2η δόση Φεβρουάριος)
- Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ).

Τρόπος καταβολής συνδρομών
- με μετρητά στα γραφεία του Συλλόγου.
- μέσω POS στα γραφεία του Συλλόγου.
- με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του Συλλόγου στην Τράπεζας Πειραιώς:
ΙΒΑΝ: GR56 0172 0550 0050 5509 0528 634
Δικαιούχος: Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ψυχικού (Π.Ο.Ψ.)
Αιτιολογία: απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο του Αθλητή.

 

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ

Για κάθε αθλητή υπάρχει υποχρέωση αγοράς του συνόλου του ιματισμού του Συλλόγου και η τιμή του οποίου
διαμορφώνεται κάθε φορά από τον εκάστοτε προμηθευτή και μόνο.

 

ΠΑΓΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

1. Έγκριτοι Προπονητές.
2. Αθλητικές εγκαταστάσεις.
3. Ιατρική υποστήριξη στις προπονήσεις και στους αγώνες των τμημάτων.
4. Κάλυψη συμμετοχής του συνολικού κόστους στις επίσημες διοργανώσεις (διαιτητές, ιατροί, παρατηρητές, γήπεδα), πλην έκτακτων τουρνουά όπου οι αθλητές συμμετέχουν προαιρετικά με το εκάστοτε κόστος συμμετοχής που καθορίζεται από τον εκάστοτε διοργανωτή.
5. Εκδηλώσεις: Εορτή Λήξης αγωνιστικής περιόδου, Χριστουγεννιάτικη Εορτή Ακαδημιών, Βραδιά Ιστορίας (βραβεύσεις, κοπή βασιλόπιτας), συμμετοχή στις παρελάσεις κλπ.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ

1. Οι αθλητές προσέρχονται στο χώρο προπόνησης 10’ πριν την επίσημη ώρα έναρξης της προπόνησης.
2. Υποχρεωτικά όλοι οι αθλητές φορούν και φέρουν τον ανάλογο ιματισμό του συλλόγου σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό: ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα (όχι με μακριές τάπες), περικνημίδες.
3. Το τελευταίο γεύμα των αθλητών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 – 3 ώρες πριν την έναρξη της
προπόνησης.
4. Οι συνοδοί των αθλητών επιτρέπεται να παρακολουθούν την προπόνηση, αλλά δεν επιτρέπεται:
- να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο.
- να παρεμβαίνουν με οποιοδήποτε τρόπο προς τον αθλητή ή τον προπονητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
- να αποσπούν την προσοχή των αθλητών και του προπονητή.
5. Απαγορεύεται στους συνοδούς το κάπνισμα εντός των εγκαταστάσεων συμπεριλαμβανομένης και της κερκίδας.
6. Οι συνοδοί φροντίζουν να διατηρούν το χώρο των εγκαταστάσεων καθαρό.
7. Σε περίπτωση απουσίας του αθλητή από την / τις προπονήσεις για οποιοδήποτε λόγο ενημερώνουν εγκαίρως τον προπονητή του τμήματος.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

1. Οι αγώνες και οι ακριβείς πληροφορίες διεξαγωγή τους (ημέρα, ώρα, γήπεδο, αντίπαλος, διοργάνωση) ανακοινώνονται από τον προπονητή του τμήματος και απεικονίζονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
www.popsfc.gr Ακαδημία Ποδοσφαίρου Πρόγραμμα αγώνων (πατήστε εδώ).
2. Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να συμμετέχουν στις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις.
3. Οι αθλητές προσέρχονται την ακριβή ώρα συγκέντρωσης της επίσημης αποστολής, όπως έχει ενημερώσει ο προπονητής του τμήματος.
4. Υποχρεωτικά όλοι οι αθλητές φορούν και φέρουν (σακίδιο Συλλόγου) τον ανάλογο ιματισμό του συλλόγου σε σχέση με τις καιρικές συνθήκες, καθώς και τον κατάλληλο εξοπλισμό: ποδοσφαιρικά παπούτσια με σχάρα (όχι με μακριές τάπες), περικνημίδες.
5. Το τελευταίο γεύμα των αθλητών πρέπει να είναι τουλάχιστον 2,5 – 3 ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.
6. Σε περίπτωση απουσίας του αθλητή στον αγώνα για οποιοδήποτε λόγο ενημερώνουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα τον προπονητή του τμήματος, ώστε να έχει τη δυνατότητα να καλέσει στην επίσημη αποστολή άλλον αθλητή και η ομάδα να έχει την αριθμητική επάρκεια που απαιτείται.
7. Απαγορεύεται στους συνοδούς ακόμη και εάν αποτελούν μέλη του Δ.Σ. του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ να εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο και στον πάγκο της ομάδας. Επιτρέπεται μόνο αν έχουν δηλωθεί επίσημα στο φύλλο αγώνα ως εκπρόσωποι της ομάδας.
8. Όλοι (αθλητές και συνοδοί) σεβόμαστε τους αντιπάλους και τους διαιτητές και συμπεριφερόμαστε απολύτως κόσμια.
9. Πειθαρχούμε και δεν διαμαρτυρόμαστε για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα (π.χ. χρόνος συμμετοχής, θέση κλπ).
10. Μόνο χειροκροτούμε και επιβραβεύουμε την προσπάθεια των παιδιών και ποτέ δεν τα επικρίνουμε, όποιο και εάν είναι το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

1. Η πρώτη ερώτηση του γονέα / κηδεμόνα προς το παιδί μετά την προπόνηση και τον αγώνα (ανεξαρτήτως αποτελέσματος) είναι: εάν πέρασε καλά;
2. Πάντα ενθαρρύνουμε το παιδί και του τονώνουμε την αυτοπεποίθηση: Το ποδόσφαιρο πρωτίστως συμβάλει στην καλλιέργεια της προσωπικότητάς του και το προετοιμάζει για τη μετέπειτα ζωή του.
Να πειθαρχεί και να αυτοπειθαρχεί, να ορίζει και να δουλεύει με στόχους, να μάθει να διαχειρίζεται σωστά και τη νίκη και την ήττα, όπως ακριβώς θα συναντήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.
3. Δεν αναφερόμαστε σε τεχνικά θέματα (π.χ. τακτική ομάδας, ατομική κριτική), γιατί δεν γνωρίζουμε τις οδηγίες που δίνει ο προπονητής του και μπορεί να επιφέρει διχασμό αγωνιστικών αποφάσεων.
4. Μην χρησιμοποιείτε ως τιμωρία τη μη συμμετοχή του στις προπονήσεις ή στον αγώνα. Συνήθως αυτό γίνεται, όταν ο αθλητής / μαθητής δεν έχει ανταποκριθεί στις σχολικές του υποχρεώσεις.
Όμως, επίσημες στατιστικές αναλύσεις έχουν αποδείξει ότι το ποδόσφαιρο βοηθάει και βελτιώνει την οξυδέρκεια της σκέψης, την ολοκλήρωση ενός στόχου σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλ. την ταχύτητα αποφάσεων και διενέργειας μιας άσκησης. Επομένως, όλα εκείνα τα στοιχεία που
χρειάζεται να έχει και να εξασκεί ένας μαθητής, ώστε να επιτυγχάνει τις ζητούμενες επιδόσεις στα μαθήματα του.
5. Η ισορροπημένη διατροφή και ο επαρκής ύπνος είναι βασικά εφόδια της σωματικής του ανάπλασης και της προετοιμασίας του στη σωματική καταπόνηση των ασκήσεων, ώστε να ανταπεξέρχεται στις προπονήσεις και στους αγώνες.
6. Για οποιοδήποτε θέμα και πρόβλημα προκύψει ενημερώνετε τον προπονητή του τμήματος και οποίος πέραν της υποχρέωσης που έχει να σας ακούσει και να βρει λύση, είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστεί μαζί σας με ευχαρίστηση για να επιλυθεί με τον καλύτερο τρόπο. Αν δεν είναι εφικτή η
επίλυσή του από τον προπονητή σας, επικοινωνείτε με τη Δνση της Ακαδημίας κ.Κρασώνη Κώστα. Εάν και εκείνοι δεν μπορούν να δώσουν λύση, τότε απευθύνεστε στους υπεύθυνους της διοίκησης.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ / ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ, ως αθλητικό και μη κερδοσκοπικό σωματείο, επιδιώκει να προβάλει και την κοινωνική του διάσταση και έχει θεσμοθετήσει σε ετήσια βάση συγκεκριμένες εκδηλώσεις για τα παιδιά και τους γονείς των
Ακαδημιών, όπως: η Χριστουγεννιάτικη Εορτή, η Βραδιά Βραβεύσεων με την κοπή της βασιλόπιτας, η Εορτή λήξης της αγωνιστικής περιόδου, συμμετοχή στις μαθητικές παρελάσεις κλπ.
Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι απολύτως δωρεάν και διοργανώνονται για την ικανοποίηση και ευχαρίστηση των παιδιών, ώστε να νιώσουν ότι ο ΠΟΨ είναι μία ακόμη οικογένεια τους. Για αυτό παρακαλούμε θερμά για τη συμμετοχή σας.
Είναι απολύτως αναγκαίο οι γονείς / κηδεμόνες να συμμετέχουν ενεργά στις προγραμματισμένες συναντήσεις των τμημάτων, για τις οποίες θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση από τον προπονητή του τμήματος.
Επίσης, θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο για όλους να συμμετέχετε και να υποστηρίζεται την Ανδρική μας ομάδα στους επίσημους αγώνες της, την οποία αποτελούν αθλητές πρότυπα και κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές μας είναι και προπονητές της Ακαδημίας μας. Ενημέρωση των αγώνων κάθε εβδομάδα στο www.popsfc.gr

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΑ Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ: Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού,

                                         Ρήγα Φεραίου 36 Τ.Κ.154 51

Ώρες λειτουργίας :  Δευτέρα – Παρασκευή 6:00μμ – 8:30μμ

Τηλ. & Φαξ: 210-6745704

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ΧΡΗΣΙΜΑ

- Θα παρακαλούσαμε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ, ώστε να έχετε κάθε ακριβή πληροφορία για το Σύλλογό μας, ακόμη και για την λαμπρή ιστορία του που διαδραματίζεται σε μία πορεία 97 χρόνων.
- Τα μέλη του Δ.Σ. προσφέρουν αποκλειστικά ανιδιοτελή εθελοντική εργασία και ο Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ δεν διέπεται από
κανένα ιδιοκτησιακό ή επιχειρηματικό καθεστώς.
Επομένως, προσκαλούμε όποιον/α θα ήθελε να βοηθήσει και να συνδράμει στις πολυποίκιλες και σύνθετες υποχρεώσεις της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου, να επικοινωνήσει με τα μέλη της Διοίκησης που είναι πάντοτε ανοικτά σε κάθε συνεργασία με σκοπό τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας.

 

Εκ της Διοικήσεως του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ

logo footer final

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού
  • (Ρήγα Φεραίου & Μπουμπουλίνας)
  • 154 51 Νέο Ψυχικό
  • Τηλέφωνα: 2106745704
  • Fax: 2106745704
  • Email 1: popsfc1926@gmail.com
  • Email 2: popsfc@otenet.gr

Copyright © 2018 Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ. All Rights Reserved.
 Web Design & Development by OPEN-I

Top
×

ΠΑΣΧΑ 2018